Vegansk

At opretholde en vegansk livsstil er ikke altid nemt I vores samfund, da der er produkter baseret på dyr alle steder; i mad, tøj og andre normale hverdagsprodukter.

INGREDIENSERNES OPRINDELSE

Ingredienser I makeup kan have forskellig oprindelse. Et naturligt produkt er produceret af et råt materiale afledt af naturen, imens et syntetisk produkt er fremstillet under kontrollerede forhold på laboratorier. Da vi får mange spørgsmål omkring dyre og veganske produkter, tager vi nu et nærmere blik og ser hvad det egentlig handler om.

Hvis en ingrediens er animalsk, betyder det at det er produceret af eller med hjælp fra dyr. Fra fødevareindustrien kender vi mælk, ost og fløde som animalske produkter. På samme måde forekommer det med makeup. Nogle gange er dyrene nødsaget til at producer en ingrediens, som f.eks. bivoks.

HVAD ER VEGANSK MAKEUP OG HVORDAN TAGER VIRKSOMHEDERNE ANSVAR?

Det kan være ret svært at vide om kosmetiske produkter indeholder spor af animalske ingredienser eller om de har været testet på dyr.

Normalt hvis kosmetikproduktet er mærket som vegansk, indeholder de simpelt ingen ingredienser fra dyr. Yderligere garanterer cruelty-free makeup, at dyr hverken har været testet eller skadet i fremstillingen af produktet. Alligevel er der mange makeup brands som har cruelty-free produkter men ikke er veganske.

Heldigvis gør udviklingen og reguleringen af kosmetik hele tiden at det bliver sundere og mere bæredygtigt. Af denne grund vælger flere og flere virksomheder at tage ansvar ved at vise deres etiske synspunkter og udvikle nye produkter som både er veganske og cruelty-free.

HVAD MED IDUN MINERALS?

IDUN Minerals anvender to ikke-veganske ingredienser:

Bivoks anvendes I nogle af vores mascara, da det er en meget sikker og veldokumenteret ingrediens. Siden vi hos IDUN er opmærksomme på at producere hudvenlige produkter, er kun veldokumenterede ingredienser tilladt. I mascaraen, hvor bivoks er anvendt, har vi ikke fundet noget bedre alternativ til at erstatte bivoksen. 

Carmine er et rødt farvepigment, anvendt I rouge, øjenskygger og læbeprodukter som er tilgængeligt i sortimentet. Carmine hjælper produkter med at få den røde farve og er et meget veldokumenteret farvestof. Da vi gerne vil producere høj kvalitet og sikker makeup hvor rød farve er inkluderet er vi nødsaget til at anvende denne ingrediens. Andre røde farvepigmenter såsom, AZO farvestof er ikke en mulighed da de kan være skadelige hvis de kommer i kontakt med munden. Carmine er også et godt valg i forhold til miljøet, hvilket også er utrolig vigtigt for os. På ingredienslisten kaldes carmine normalt  C.I. 77 470.

Vi vil gerne understrege at alle de ingredienser vi vælger, først og fremmest skal opretholde højeste kvalitet. Vi prøver altid at vælge veganske ingredienser men det vigtigste for os er altid at lave sikre produkter for mennesker, dyr og naturen.

Læs mere
Ryd alle

Foundation | Coverage

Powder | Result/Finish

Mascara | Result/Finish

Concealer | Result/Finish

Eyeshadow | Package/Result

Brushes | Application

Lipstick | Finish

Skin care | Skin type

 produkter
Sorter efter

Populære produkter

produceret af Wikinggruppen